Placeholder image

Projekt: Svaren finns i skyn

2020

Svensk flyg- och rymdindustri möjliggör många samhällstjänster som man ofta inte tänker på. Det vill SAI ändra på med ett dokument som framhåller nyttorna. Linnkonsult städar och formger.

Swedish Aerospace Industries (SAI) företräder svensk flyg- och rymdindustri i gemensamma frågor och arbetar för att öka kunskapen om branschens förutsättningar och verksamhet och främjar samverkan mellan inte minst universitet och högskolor, myndigheter, små och stora företag, institut och beslutsfattare.

Med det här dokumentet vill man påvisa nyttorna för Sverige med företagens verksamhet. Dokumentet presenterar först en översikt över vad de svenska företagen egentligen levererar på området, och övergår sedan i en genomgång av de olika samhällsnyttona, både för Sverige och för global hållbar utveckling. Fem olika aspekter lyfts fram i varsitt kapitel: hållbarhetsarbete, säkrare samhälle, samhällets funktion, innovation och kompetens samt sysselsättning och tillväxt.

Texten är producerad internt inom SAI men får en strukturell genomgång av Linnkonsult innan vi sätter formen och designar slutprodukten.

Ladda ned dokumentet här: NRIA Flyg 2020 (PDF 2,8 MB).